Käyttäjätilin hallinnointi

Voit helposti käsitellä ja muokata käyttäjätilin tietoja itse, kun olet sisäänkirjautuneena osoitteessa viaplay.fi tietokoneella tai vaihtoehtoisesti puhelimen/tabletin selaimella.

Kun olet kirjautunueena palveluun, klikkaa oman nimesi kohdalta oikeasta yläkulmasta ja valitse Tilin yhteenveto. Sieltä voit mm. vaihtaa salasanaa, asettaa lapsilukon, vaihtaa maksutapaa ja paljon muuta. Lue lisää alta.

Käyttäjätunnus

Kun luot käyttäjätilin, valitset samalla käyttäjätunnuksen jolla kirjaudut sisään. Saat myös tärkeää tietoa kuten tilausvahvistuksen sekä kuitin samaan sähköpostiosoitteeseen. Sinulla on myös mahdollisuus luoda tili Facebookin kautta, tällöin kirjaudut Viaplayhin samoilla tunnuksilla kuin Facebookiinkin.

Mikäli haluat vaihtaa käyttäjätunnusta/sähköpostia teet sen Oma Profiili -välilehdestä. Saat vanhaan osoitteeseen vahvistusviestin sähköpostin vaihdosta.

Jos olet luonut tilin Facebookin kautta ja vaihdat käyttäjätunnusta, voit kirjautua sisään sekä Facebook-tunnuksilla että uudella valitsemallasi sähköpostiosoitteella. Mikäli haluat poistaa Facebook-kirjautumisen, tulee se tehdä Facebookin asetusten kautta.

Salasana

Aloita menemällä Vaihda salasana -välilehteen, anna nykyinen salasanasi ja vahvista uusi. Kun vaihdat salasanaa, kirjautuvat kaikki aktiiviset laitteesi ulos 24 tunnin sisällä, tämän vuoksi voidaan sinua pyytää kirjautumaan uudelleen tilillesi seuraavan vuorokauden aikana.

Salasana unohtunut? Voit pyytää uutta salasanaa täältä. Täytä sähköpostiosoitteesi ja odota nollausviestiä, jonka saat sähköpostiisi.

Aseta ikäraja

Voit rajoittaa katselua käyttäjätililläsi eri profiilien avulla. Voit luoda lasten profiilin, jolloin saatavilla on ainoastaan Lapset-kategorian sisältö. Pienimmille lapsille voit asettaa ikärajan 7 vuoteen, jolloin ohjelmat ovat sopivia myös heille.

Teini-ikäisille voit taas luoda tavallisen profiilin, mutta asettaa 15 vuoden rajoituksen. Tällöin katsottavissa ovat ainoastaan ohjelmat, jotka sopivat nuorille 15 vuoteen saakka. Kaikki muut ohjelmat suodattuvat pois palvelusta.

Klikkaa nimesi kohdalta tai mene valikkoon ja valitse Muokkaa profiilia. Valitse luo profiili tai profiili, jota haluat muokata ja tallenna muutokset!

Vinkki! Mikäli sinulla ei ole vielä profiileja, kokeile päivittää sovellus.

Estä kertaostokset

Välttääksesi epätoivottuja ostoja, voit estää ostot asettamalla koodin kaikille kertaostoksille (vuokra- ja ostoelokuvat sekä PPV-tapahtumat). Koodi koskee kaikkia profiileja ja voidaan aktivoida Tilin yhteenvedon kautta selaimessa (klikkaa omaa nimeäsi oikeasta yläkulmasta). Valitse nelinumeroinen koodi ja tallenna.

Unohditko pin-koodin? Ei hätää, voit nollata koodin tämän linkin kautta.

Mikäli sinulla ei vielä ole profiileja, voit asettaa rajauksen sekä ikärajakohtaisesti että ostoille samasta paikasta.

Vinkki! Mikäli sinulla ei ole vielä profiileja, kokeile päivittää sovellus.

Maksutapa

Valitse Muuta/Lisää maksutapaa vasemman puoleisesta valikosta päivittääksesi/lisätäksesi maksutiedot. Syötä haluamasi maksukortin numero sekä muut vaaditut tiedot ja Vahvista.

Mikäli maksukortin lisääminen ei onnistu, voi se johtua seuraavista asioista:

• Kortti ei ole Visa tai Mastercard
  • Kortti ei ole suomalaisen pankin myöntämä
  • Mikäli koetat tehdä tilausta puhelimella, yritä uudelleen tietokoneella. Jos käytössäsi on jo tietokone, vaihda selainta tai kokeile incognito-ikkunaa.
  • Visa-kortissa ei ole ”Verified by Visa” tai Mastercard-kortissa ei ole ”Mastercard Secure Code” aktivoituna. Tehdäksesi tähän muutoksia, ole pankkiisi yhteydessä tai selvitä asiaa nettipankin kautta.
  • Kortissa on internet-osto päällä, tehdäksesi tähän muutoksia, ole pankkiisi yhteydessä tai selvitä asiaa nettipankin kautta.
  • Kortilla ei ole riittävästi katetta. Veloituksettomien kokeilujen/tarjousten aktivoinnin yhteydessä tulee kortilla olla vähintään 1€. Kortin vahvistuksen yhteydessä varataan tililtä euron katevaraus, joka palautuu automaattisesti muutaman päivän kuluessa.

Joidenkin pankkien kohdalla internet-ostot tulee avata/aktivoida nettipankin kautta aina ostojen yhteydessä esim. 1 tunniksi kerralla. Selvitä oman pankkisi kohdalla miten internet-ostot toimivat netistä tai olemalla heihin suoraan yhteydessä.

Vaihda pakettia

Vaihtaaksesi pakettia, valitse Käsittele pakettia valikosta. Sieltä voit lopettaa nykyisen tai vaihtaa toiseen pakettiin. Mikäli päätät vaihtaa isompaan pakettiin, astuu muutokset voimaan heti ja saat samalla hyvityksen jäljellä olevista päivistä edellisestä paketistasi. Jos taas vaihdat pienempään pakettiin, on muutos voimassa seuraavasta maksupäivästä lähtien.

Mikäli maksat iTunesin kautta, tulee kaikki pakettiin liittyvät muutokset tehdä heidän kautta. Sinun tulee lopettaa edellinen paketti ennen kuin voi vaihtaa sen toiseen. Lue lisää kuinka lopetat tilauksen iTunesin kautta täältä.

Ostohistoria

Ostohistoria-välilehdestä löydät kuitit kaikista tekemistäsi ostoista, sekä kuukausitilauksen että kertaostosten (kuten vuokra- & ostoelokuvat ja PPV-tapahtumat) osalta. Voit myös ladata kuitit PDF-tiedostona laitteellesi.

Uutiskirjeet ja viestintä

Sinulla on mahdollisuus valita mikäli haluat vastaanottaa sähköpostia meiltä Oma profiili -välilehden kautta. Mikäli valitset ettet halua vastaanottaa viestejä, emme tuolloin lähetä mm. uutiskirjeitä tai henkilökohtaisia tarjouksia. Huom! Kaikki asiakkaat vastaanottavat kuitenkin kaikki pakolliset viestit kuten esim. viestit palvelun muutoksiin tai yleisiin ehtoihin liittyvissä asioissa.

Vaihda maksupäivää

Voit vaihtaa maksupäivää täällä: account.viaplay.fi/changedate

Voit ainoastaan vaihtaa maksupäivän tähän päivään, esim. jos haluat vaihtaa maksupäivän aina kuun 25. päiväksi, tulee sinun tehdä vaihto 25. päivänä. Kun vaihdat maksupäivää, katkaisemme nykyisen tilauksesi ja aktivoimme uuden tilauksen.

Sinulta veloitetaan hinta tulevalta kuulta ja tulet samalla saamaan automaattisen hyvityksen vanhan paketin käyttämättömistä päivistä.