Toimintoja Viaplayn sovelluksessa iPhonelle ja iPadille

Tässä artikkelissa olemme listanneet muutamia vinkkejä, jotka voivat olla hyödyllisiä pienten Viaplayn katselijoiden vanhemmille. Ohjeet on suunnattu niille, jotka käyttävät iPhone tai iPad -laitteita. Jos käytössäsi on Android-laite, klikkaa tästä.

Ohjattu käyttäminen
Ohjatulla käyttämisellä voit avata sovelluksen tai toiminnon. Tämän avulla lapset pääset käsiksi ainoastaan sisältöön, jonka olet etukäteen hyväksynyt. Mene Asetukset → Yleiset → Käyttöapu → Ohjattu käyttö. Aktivoit liuttamalla valkoinen nappi oikealle (nappi muuttuu vihreäksi, kun se on aktivoitu). Tämän jälkeen Valitse pääsykoodiasetukset. Syötä nelinumeroinen pääsykoodi vahvistaaksesi toiminnon. Tämän jälkeen valitse Viaplay-sovellus ja kolmoisklikkaa kotinappia aktivoidaksesi. Tämän jälkeen voit valikoida toiminnot ja osiot, jotka ovat käytettävissä applikaatiossa. Päästäksesi ulos tilasta, kolmoisklikkaa uudelleen ja syötä pääsykoodi. (Huom! Kirjoita pääsykoodi ylös, jotta et unohda sitä! Ainoa tapa päästä applikaatiosta on pääsykoodin avulla!) Ohjattu käyttäminen muistaa valinta seuraavalla kerralla, minkä voit välittää eri puhelimille ja tableteille, joita käyttävät eri ikäiset lapset.

IMG_0097

Kosketus
Onko sinulla pieniä lapsia, jotka usein painelevat näyttöä ja poistuvat katsellusta ohjelmasta? Siinä tapauksessa voit aktivoida painallustoiminnon valitsemalla Kosketus ohjatussa käyttämisessä. Sen avulla näytön painamisella ei ole vaikutusta katseluun. Voit siis aloittaa elokuvan tai sarjan katselun ja paina kolme kertaa kotinäppäintä, joka ohjaa sinut ohjattuun käyttämiseen. Tämän avulla muun kuin valitsemasi sisällön katselu ei ole mahdollista.

Piirrä ympyrä sen alueen ympärille, jonka haluat aktivoida.
Voit myös valita merkitsemällä haluamasi alueen näytöllä, jonka et halua halua olevan saatavilla lapsille, esimerkiksi Viaplay-sovelluksen valikossa.

Aikarajoitus.
Voit myös asettaa aikarajan, jos haluat, että lapsesi pystyvät katselemaan Viaplayta esimerkiksi vain 20 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Voit asettaa hälytyksen tai  soittoäänen, joka aktivoituu ajan ollessa täynnä. Sovellus tulee lukkiutumaan ja katselu ei ole enää mahdollista lasten toimesta.

Laitteen painikkeet.
Voit myös valita laitteen painikkeet ja päättää mitkä painikkeet eivät ole käytettävissä lastesi toimesta. Näitä voivat olla esimerkiksi; näppämistö, äänipainikkeet ja niin edelleen.